Louise, Bompa & Musse

Louise är en 18-årig tjej som bor med sina föräldrar på en gård ca 7 km från stan. Hon har en storasyster som sedan ett år tillbaka bor i Skåne och jobbar som hästskötare.
På gården finns det ett litet stall med två boxplatser och en ridbana. Förutom de två egna hästarna finns det även två katter och en hund.

Enligt tester är Louise allergisk mot hästar men sålänge hon tar sina mediciner så är det inget hon märker av. Hon fick börja på ridskola som 8-åring. När hon sedan fick sin första egna ponny som 13-åring, slutade hon där. Sedan i samband med Ridning som specialidrott på gymnasiet rider hon på ridskola en gång i veckan.

Louise har alltid haft en förkärlek till kraftiga hästar och tycker om att jobba med sådana som andra kan tycka vara tråkiga. Hon tycker även om att sitta på dressyrbanan - både att befästa grunderna och trimma på finliret.

f. 2003 | Welsh Cob | Valack | 1.55 m
e. Broughton Replica u. Derwen Tiffany

Bompa , som egentligen heter Ekvall´s Tango, kom hem till Louise den 8 februari 2010, endast grundutbildad och då inte riden på 5 månader. De har jobbat mycket med konditionen och styrkan och detta började betala sig hösten 2011 och fick nytt personbästa på 69% på lokal LC.

De satsar mest på dressyren, men jobbar också på hoppningen och har även testat på Working Equitation. Men Louise har inte några speciella tävlingsambitioner utan tycker mest det är kul att ha ett mål att jobba mot.

f. 2006 | Shetlandsponny | Valack | 1 m
e. Gläntans Norton

Muskot, mest känd som Musse, är en charmig, kaxig, smart, rolig och snäll ponny. Han är så mycket mer än bara sällskap. Han tömkörs mycket och tricktränas lite ibland. Om han inte hade varit så liten så hade han varit en lovande tävlingsponny men istället får han vara Louises träningsobjekt.

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Åh så fina bilder! :)

2012-01-07 @ 22:31:35
URL: http://dailyhorses.blogg.se/
Postat av: Hanna

Vad fin bompa var!

2012-01-13 @ 14:54:38
URL: http://haner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0