Det här är Anna och Abbe

Anna är en tjej på 19 år som bor i ett hus inne i stan tillsammans med mor och far och två hundar. Hon har även en utflugen storebror.

Anna började på ridskola som 8-åring och det har sedan dess varit som hennes andra hem. Hon har både spelat fotboll och åkt längdskidor men när hon fick hästen Trollan på foder som 14-åring, lade hon undan allt annat för att satsa allt på hästarna.

Anna är, och har alltid varit, lång. Med sina 180 cm får hon ofta rida de riktigt stora hästarna, något som hon tycker är synd för egentligen tycker hon bäst om små och kvicka hästar. Dessutom har hon inte någon riktig ponnytid att tala om. Men det är bara att acceptera och gå vidare.
Annas långa ben är något varje dressyrryttare drömmer om. Det har hänt att hästen har försökt bita av dem i ren desperation men bara hon kommer åt den så kan hon plocka fram det som kortbeningar inte har en chans till.

Sedan 3 år tillbaka är Anna medryttare på hästen Aubergin "Abbe". Han är hennes på vardagarna och hon får träna och tävla in princip hur mycket hon vill med honom.

f. 1995 | Svenskt halvblod | Valack | 1.65 m
e. Beach Boy

Abbe utbildades mycket som ung men har de senaste åren mest gått ute i skogen eftersom det inte funnits ridbana vid stallet förrens sommaren 2011. Han kan rörelser upp till Grand Prix-nivå så som serier med galoppombyten, piruetter m.m. Men han är en ganska så bekväm häst och ibland brister det i grundarbetet. Vadå, halvhalter är väl onödiga?

Han har även lite tics för sig - han har en rörelsestörning som gör att han "nickar". Han har inte ont utan det är bara något han har fått för sig. Ibland glömmer an av sig och går som en klocka men så kommer han på sig och börjar igen.
Detta sätter lite käppar i hjulet på dressyrbanan, då domare ibland bara kollar på huvudet, fast han går helt rent med benen.

Kommentarer
Postat av: Maja och Agnes

Tjena ! Vilken underbar header ! :)

2012-01-05 @ 13:09:02
URL: http://djurflickorna.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0